DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 299 ZŁOTYCH
Żur śląski na własnym zakwasie 500 ml
Opis
ŻUR ŚLĄSKI NA WŁASNYM ZAKWASIE
Chyba nie ma bardziej śląskiego dania od tradycyjnego żuru! Nasz polecamy szczególnie mocno Wyjątkowy aromat, intensywny i niezapomniany smak. Co sprawia, że nasz żur jest (nieskromnie) najlepszy? Przede wszystkim żur gotujemy na żeberkach, które sami wędzimy. Do żuru używany jedynie własnoręcznie robionej naturalnej kiełbasy swojskiej oraz wędzonego przez nas boczku. Żur przygotowujemy z zakwasu z mąki żytniej, który sami robimy (można go kupić w naszym sklepie). Całość doprawiona specjalnie dobranymi przyprawami oraz suszonymi grzybami. Przygotowywany jedynie z naturalnych składników, bez dodatku konserwantów i sztucznych wzmacniaczy smaków.
Produkt pasteryzowany.
Sprzedawany w słoiku 500 ml, co wystarczy na dwie porcje posiłku. Produkt pasteryzowany.
Sposób przygotowania: Wystarczy podgrzać zupę w garnku. Do żuru koniecznie dodaj gotowane ziemniaki pokrojone w kostkę lub gotowane ziemniaki tłuczone.
SKŁAD: ŻEBERKA WĘDZONE, ZAKWAS ŻYTNI, SUSZONE GRZYBY, BOCZEK WĘDZONY, KIEŁBASA SWOJSKA, CEBULA
Termin przydatności: 14 dni.